Pirzola Yemekleri Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Pirzola Yemekleri Tarifi ve Malzemeleri

Pirzola yemekleri, pirzola yemekleri bizim kültürümüzde davet yemeklerimizin en vazgeçilmezidir. Pirzola yemekleri hem et hem de tavuk olsun her menüye uyum sağlayabilecek ve keyifle yenilen yemeklerdendir. Pirzola yemekleri yanında pilavı, garnitürleri ve salataları ile gerçekten zahmetsiz ve yapıldığına değer yemeklerdendir. Ayrıca pirzola ile yapılmış yemeklerden o kadar fazla menü oluşturma alternatifiniz var ki en zor anlarınızda tam bir kurtarıcı olma özelliği taşıyor. Birlikte bakalım yapabileceğimiz pirzola yemekleri nelermiş?


Pirzola yemekleri ve tarifleri nelerdir?



Güveçte nefis kuzu pirzola

  • 7-8 adet kuzu pirzola
  • 7-8 adet arpacık soğan
  • 7-8 diş sarımsak
  • 2 adet olgun domates
  • 5-7 adet yeşil biber
  • 1 kahve fincanı sıvıyağ
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • Yeterince tuz
Güvecin en dip kısmına soyulmuş arpacık soğanlar ve sarımsaklar dizilir. Kalem pirzolalar dizildikten sonra üzerlerine doğranmış domates ve yeşil biberler eklenir. Baharatları ve yağı da ilave edildikten sonra 180 derece fırında 45 dakika kadar pişirilir.


Tavada kuzu pirzola

  • 7-8 adet kalem pirzola
  • 1 kahve fincanı sıvıyağ
  • 7-8 adet tane karabiber
  • 3 dal taze kekik
  • 1 kahve fincanı zeytinyağı
  • Yarım kahve fincanı soya sosu
Pirzolalar bir gece önceden zeytinyağı, soya sosu, tane karabiber, ince kıyılmış kekik marinesin de bekletilir, ertesi gün önceden ısıtılmış teflon tavada ön ve arkaları kızarıncaya kadar pişirilir.


Tavada Dana pirzola
  • 4 parça dana pirzola
  • 1 Kahve fincanı sıvıyağ
  • 1 kahve fincanı soğan suyu
  • 4-5 adet tane karabiber
  • Ve yeterince tuz
Dana pirzolalar sıvıyağ, soğan suyu ve tane karabiber ile 1 gece önceden terbiye edilir. Ertesi gün her bir pirzola yüksek ateşte önlü ve arkalı mühürlenir. Bu ön pişirme işleminden sonra tavaya alınan pirzolalar 5-6 dakika kadar yüksek ateşte kızartılır ve servis edilir.


Fırında sebzeli dana pirzola yemeği
  • 5 adet yağlı dana pirzola
  • 1 çay bardağı sulu yoğurt
  • 3 yemek kaşığı balsamik sirke
  • 1 kahve fincanı soya sosu
  • 1 kahve fincanı zeytinyağı
  • 5-6 adet tane karabiber
  • Yeterli miktarda tuz
  • 2 adet patates
  • 3-4 adet yeşil biber
  • 2 adet domates
  • 5-6 adet arpacık soğan
  • 4 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı toz karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Dana pirzolalar 1 gece önceden yoğurt, balsamik sirke, soya sosu, zeytinyağı, tane karabiber ile marine edilir. Marine edilen dana pirzolalar çok yüksek ateşte önlü ve arkalı mühürlenir.

Sebzelere gelince, patates kabukları ile elma dilimi şeklinde kesilir. Yeşil biberler 2-3 parça halinde iri dilimlenir. Domatesler de kalın dilim yapıldıktan sonra arpacık soğanlar ve sarımsaklar soyulur, kırmızı toz biber, karabiber ve tuz ile tüm sebze karışımı lezzetlendirilir ve fırın tepsisine dizilir.

Mühürlenen dana pirzolalar bir ızgara telinin üzerine yayılarak fırın tepsisi içindeki sebzelerin üstüne koyulur ve 240 derece yüksek fırın ısısında 20-25 dakika pişirilir, üstte bulunan pirzolaların suyu sebzelerin üzerine akıp sebzelere lezzet verecektir. Pirzola yemekleri özellikle beyaz pilav ile tam bir uyum yakalar.

Afiyet olsun.

Pirzola Yemekleri Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

Çok Okunanlar

Dana Pirzola Nasıl Pişirilir?

Dana Pirzola Nasıl Pişirilir?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Dana Pirzola Tarifi ve Malzemeleri

Dana Pirzola Tarifi ve Malzemeleri

Evde Pirzola Nasıl Yapılır?

Evde Pirzola Nasıl Yapılır?

Pirzola Yemekleri Tarifi ve Malzemeleri

Pirzola Yemekleri Tarifi ve Malzemeleri

Pirzola Yemeği Nasıl Yapılır?

Pirzola Yemeği Nasıl Yapılır?

Tavuk Pirzola Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Pirzola Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Pirzola Nasıl Pişirilir?

Pirzola Nasıl Pişirilir?

Güncel

Pirzola Pişirme Tarifi ve Malzemeleri

Pirzola Pişirme Tarifi ve Malzemeleri

Pirzola Kaç Kalori?

Pirzola Kaç Kalori?

Fırında Pirzola Nasıl Yapılır?

Fırında Pirzola Nasıl Yapılır?

Dana Pirzola Terbiyesi Tarifi ve Malzemeleri

Dana Pirzola Terbiyesi Tarifi ve Malzemeleri

Kuzu Pirzola Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Kuzu Pirzola Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Pirzola Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Pirzola Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Kuzu Pirzola Nasıl Yapılır?

Fırında Kuzu Pirzola Nasıl Yapılır?

Fırın Poşetinde Tavuk Pirzola Tarifi ve Malzemeleri

Fırın Poşetinde Tavuk Pirzola Tarifi ve Malzemeleri

Fırın Poşetinde Tavuk Pirzola; Tavuk pirzolayı mangalda ya da fırında pişirerek tüketebilirsiniz. Daha çok mangal için tercih edilse de fırında da usulünce yapılınca[...]

Piliç Pirzola Tarifi ve Malzemeleri

Piliç Pirzola Tarifi ve Malzemeleri

Piliç pirzola, beyaz etin en lezzetli kısımlarından biridir. Oldukça pratik hazırlanmasına rağmen, piliç pirzola tadına doyum olmuyor. Sanki çok zahmetli bir pişirme y�[...]

Pirzola Terbiyesi Tarifi ve Malzemeleri

Pirzola Terbiyesi Tarifi ve Malzemeleri

Pirzola Terbiyesi, kemikli etler grubuna giren pirzola son derece lezzetli ve terbiye dildiğinde ise yumuşacık lokum kıvamında bir ete dönüşür. Pirzola terbiyesi etin ön [...]

Mangalda Pirzola Tarifi ve Malzemeleri

Mangalda Pirzola Tarifi ve Malzemeleri

Mangalda Pirzola, Yaz aylarının vazgeçilmezi olan mangal en çok et ve tavukla yapılsa da ara ara pirzolalarda yapılarak sofralarda yerini alır. Hemen hemen herkesin çok sev[...]

Et Pirzola Tarifi ve Malzemeleri

Et Pirzola Tarifi ve Malzemeleri

Et Pirzola, Günümüzde en çok tercih edilen ve sevilerek yenilen yemeklerden birisi de et pirzoladır. Hemen hemen her yörede damaklarda uygun şekilde pişirilerek tüketilmek[...]

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6