Kalem Pirzola

Kalem Pirzola

Kalem Pirzola, koyun veya toklu etinden hangisi tercih ediliyorsa ona göre hazırlanır. Taze kesilmiş hayvanın pirzolası çıkarılmaz etin en az 1 saat dinlendirilmesi gerekir. Şeklinin kaleme benzemesinden dolayı kalem pirzola denmiştir. Genellikle pirzola hazırlanacak etin bulunduğu kısım, sırt etiyle kaburgaların birleştiği yerden seçilir. Kesilen hayvanın önce ön döş tarafı çıkarılır omur ilik kısmından boynuna kadar bıçakla çizik atılır, kalem pirzolalar bu şekilde daha kolay çıkarılır. Daha sonra satırla sırt kemikleri bıçakla yarılan yerden ikiye kesilir. Ön kemikleri de kesilip kalem pirzola yapacağımız kısımdan ayrılır ve bıçakla kalem kalem ayrılır. Seçilen bu et (tarak), pirzola haline getirilirken kesme işlemine gerdan kısmından başlanır. Pirzolalar eşit şekilde kalem şeklinde, kemiklerin ucunda eşit miktarda et kalacak gibi parçalara ayrılır. Ayrılan parçalar et dövme demiri ile bir kemiğe bir ete vurularak dövülür. Dövülen etlerin, üst üste gelmesini engellemek için bir tepsi veya bu iş için üretilmiş kanserojen etkisi olmayan kağıt veya naylon üzerine dizilir.

Kalem Pirzola Hazırlarken Yapılması Gerekenler

Hazırlanan kalem pirzola pişerken yumuşak olması için dövülür. Tercihen fırında veya mangalda pişirilir. Fırında kalem pirzola yaparken dövülüp hazırlanan kalem pirzolalar lezzetli olması bakımından üzerine zeytin yağı sürüldükten sonra karabiber ve tuz dökülür.Kalem pirzolalar yüksek ısıda mümkünse döküm tavada 1-2 dakika süre ile mühürlenir.

Kalem Pirzola Mühürleme;

Kırmızı etlere uygulanan, etin kendi suyunun içinde kalması ve yumuşak olmasını sağlayan bir ön pişirme yöntemidir.
Mühürleme işlemi yapılan kalem pirzolalar, tepsiye dizilip üzerine lezzetini artırmak amaçlı kekik ilave edilerek 200 derecede ısıtılmış fırına verilir. 20-25 dakika pişirildikten sonra servise hazırdır. Eğer mangalda yapılacaksa, hazırlanan pirzolalar mühürlenme işlemine tabi tutulmaz.

Kalem Pirzola Yapımı İçin Gerekli Malzemeler
  • 6 adet pirzola
  • 3 yemek kaşığı zeytin yağı
  • Biberiye
  • Tuz, karabiber
  • Sosu için
  • 3 yemek kaşığı zeytin yağı
  • 3 dal kişniş
  • 3-4 dal maydanoz
  • 1 çay kaşığı kadar rendelenmiş limon kabuğu
  • 1-2 diş sarımsak
Kalem Pirzola Yapılışı

1 gece buzdolabında bekletilen pirzolalar, biraz bekletilir. Hazırlanan 3 yemek kaşığı zeytin yağı, biberiye, tuz ve karabiberi etlerin üzerine döküp marine edin. Tuzu pişirme işlemine başlar başlamaz ilave edin. Pirzolaları yüksek ateşte 1-2 dakika mühürleyin. Mühürlenen pirzolaları sulanmadan fırın tepsisine yerleştirin. 180 derece fırında kızarana kadar pişirin. Pişen pirzolaların üzerine ince kıyılmış maydanozu, kişnişi, rendelenmiş limon kabuğu, sarımsak ve zeytin yağını karıştırıp üzerine döküp sıcak servis yapın. Kalem pirzola hazır.

Afiyet olsun.
Son Güncelleme : 17.04.2021 21:01:58
Kaynakça / İçeriği Geliştiren Uzmanlar
  • Uzm. Arzu Doğan - 17.04.2021 21:01:58
Kalem Pirzola ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Kalem Pirzola Yorumları

şifre Kırmızı sayı

0 Yorum Yapılmış "Kalem Pirzola"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Pirzola Kızartma
Pirzola Kızartma
Pirzola Kızartması, Günümüzde herkesin sevmiş olduğu yemeklerden biriside pirzola kızartmasıdır. Oldukça protein kaynağı olan bu yemek hem lezzetli hemde tadını damaklarda bırakır. Fiyatı her ne kadar cep yaksa da çoğu kişi zaman zaman alarak tüketme...
Pirzola Pişirme
Pirzola Pişirme
Pirzola pişirme, pek çok kişi için son derece kolaydır. Gerek beyaz et olsun, gerekse kırmızı et olsun etin pirzola bölümü en lezzetli olan yeridir. Çünkü pirzola hayvanın kaburga bölümünden elde edilir. Bu bölge hareketsiz olduğu için çok lezzetli o...
Kemikli Pirzola
Kemikli Pirzola
Kemikli Pirzola, Enfes bir lezzete sahip et ürünlerindendir. Bu besin maddesi sayesinde vücudun ihtiyacı olan vitamin ve mineraller alınır. İştah kabartıcı gıdalar içerisinde yer alan kemikli pirzola ile birçok yemek türü yapılmaktadır. Sağlıklı bir ...
Fırında Patatesli Tavuk Pirzola
Fırında Patatesli Tavuk Pirzola
Fırında patatesli tavuk pirzola, pirzola denilince hemen herkesin aklına ilk olarak kırmızı et gelir. Ancak; besin değeri yüksek ve beyaz et türü olan tavukla da, lezzetli pirzola yemeği yapmak mümkündür. Bilhassa kırmızı eti sevmeyenler için çok güz...
Piliç Pirzola
Piliç Pirzola
Piliç pirzola, beyaz etin en lezzetli kısımlarından biridir. Oldukça pratik hazırlanmasına rağmen, piliç pirzola tadına doyum olmuyor. Sanki çok zahmetli bir pişirme yöntemi varmış gibi zevkle yiyebiliyorsunuz. İster mangalda, ister ızgarada, isterse...
Dana Pirzola Nasıl Pişirilir
Dana Pirzola Nasıl Pişirilir
Dana pirzola nasıl pişirilir, dana pirzola kendine has bir lezzeti bulunan kemikli ettir. Bildiğimiz antrikot etinin kemikli olan halidir. Ancak lezzet bakımından antrikottan daha farklı olur. Bunun nedeni dana pirzola etin kuru dinlendirme yöntemiyl...
Tavada Tavuk Pirzola
Tavada Tavuk Pirzola
Tavada Tavuk Pirzola, tavuk pirzola hem lezzetli hem de hafif bir ana öğün olmasının yanı sıra akşam yemeği menüsü için ne pişireceğinizi bilemediğiniz zamanlarda pratikliği ile imdadınıza yetişir. Tavada tavuk pirzola her ne kadar yapılması kolay en...
Fırında Kuzu Pirzola
Fırında Kuzu Pirzola
Fırında Kuzu Pirzola, Günümüzde en çok sevilen yemeklerden biriside fırında kuzu pirzola yemeğidir. Ancak maliyetli olduğundan dolayı her zaman tüketilememektedir. Ancak gelen ağır misafirlere ikram edilecek en güzel yemeklerden birisi olan kuzu pirz...
Koyun Pirzola
Koyun Pirzola
Koyun Pirzola, Pirzola koyunun sırt bölümünden çıkartılır. Kemikli bir şekilde çıkarılan pirzola etin içerisinde yağlı damarlar şeklindedir. Et kaburgadan sıyrılmadan düzgün bir şekilde çıkarılır ise pirzola halini alır. Pirzola kalın dilimler halind...
Pirzola Tavuk
Pirzola Tavuk
Pirzola tavuk; akşam yemekleri için tercih edilebilecek güzel bir yemek türüdür. Yapımı kolay ve tadının oldukça lezzetli olmasından dolayı misafir geldiğinde veya bazı akşam yemeklerinde genellikle yapılan yemek türleri arasında yer almaktadır. Eğer...
Pirzola Sosu
Pirzola Sosu
Pirzola sosu; pirzolalarınızın tadını nefis hale getirmek için hazırlanan özel karışımlardır. Pirzola kuzu, dana ya da tavuğun kaburgalarının etlerle birlikte kesilmesiyle ortaya çıkar. En bilinen en çok tüketilen kuzu ve dana pirzolasıdır. Sosladığı...
Pirzola Et Yemekleri
Pirzola Et Yemekleri
Pirzola Et Yemekleri, yediden yetmişe herkesin bayılarak yediği pirzola her ne kadar pahalı olsa dahi mutlaka bir akşam yemeğinde sevdiklerinizle paylaşın derim. Pirzola etin en iyi yerinden elde edilen oldukça lezzetli ettir. Pirzola eti kasaplık ha...

 

Et Pirzola
Pirzola Tavuk Yemekleri
Kalem Pirzola
Evde Pirzola Nasıl Yapılır
Fırında Dana Pirzola
Dana Pirzola Terbiyesi
Fırında Pirzola
Fırında Sebzeli Pirzola
Kuzu Pirzola
Fırın Poşetinde Tavuk Pirzola
Fırında Pirzola Nasıl Yapılır
Mangalda Pirzola
Pirzola Kalori
Pirzola Çeşitleri
Fırında Kuzu Pirzola Nasıl Yapılır
Dana Pirzola
Fırında Tavuk Pirzola
Fırında Tavuk Pirzola Patates
Pirzola Kızartma
Pirzola Pişirme
Kemikli Pirzola
Fırında Patatesli Tavuk Pirzola
Piliç Pirzola
Dana Pirzola Nasıl Pişirilir
Tavada Tavuk Pirzola
Fırında Kuzu Pirzola
Koyun Pirzola
Pirzola Tavuk
Pirzola Sosu
Pirzola Et Yemekleri
Popüler İçerik
Pirzola Kalori
Pirzola Kalori
Pirzola kalori ve içinde barındırdığı protein açısından birçok diyetisyen tarafından önerilen fakat hala diyetlerde yer alması tartışılan bir besindir...
Pirzola Çeşitleri
Pirzola Çeşitleri
Pirzola Çeşitleri: Pirzola yemesi en zevkli ve leziz et yemeklerindendir. Her yaştan insanın tercih ettiği şahane bir yemektir. Ayriyeten içinde, B12 ...
Fırında Kuzu Pirzola Nasıl Yapılır
Fırında Kuzu Pirzola Nasıl Yapılır
Fırında Kuzu Pirzola Nasıl Yapılır, Mutfağımız eşsiz yemekleri ile meşhurdur. Birçok çeşidi bulunan yemeklerin en çok yapılanı etli yemeklerdir. Nered...
Dana Pirzola
Dana Pirzola
Dana Pirzola, Pirzola dananın sırt kısmından elde edilir. Antrikot kaburgadan sıyrılmadan, kemiklerin testere ile düzgünce kesilmesi ile pirzola halin...
Fırında Tavuk Pirzola
Fırında Tavuk Pirzola
Fırında tavuk pirzola, oldukça lezzetli ve pratik olan yemek mutfaklarda fazlaca tüketilen bir yemek türüdür. Oldukça sık tüketilir. Fazlaca lezzetli ...
Fırında Tavuk Pirzola Patates
Fırında Tavuk Pirzola Patates
Fırında tavuk pirzola patates, lezzeti ile yemeye doyulmayan tavuk pirzola ve patatesin mükemmel buluşması ile yapılan bir yemek tarifidir. Ana yemekl...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Fırında Kuzu Pirzola
Koyun Pirzola
Pirzola Tavuk
Pirzola Sosu
Pirzola Et Yemekleri
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Temmuz - 2021