Et Pirzola Tarifi ve Malzemeleri
27 Haziran 2024

Et Pirzola Tarifi ve Malzemeleri

Et Pirzola

Günümüzde en çok tercih edilen ve sevilerek yenilen yemeklerden biri de et pirzoladır. Türkiye'nin hemen her yöresinde, damak zevkine uygun şekilde pişirilerek tüketilmektedir.

Et Pirzola Çeşitleri ve Pişirme Yöntemleri

Et pirzola; kızartılarak, mangalda veya fırında yapılarak tüketilebilir. Yaşlısından gencine herkesin bayılarak yediği bu et, sağlık açısından oldukça faydalıdır. Her ne kadar fiyatı yüksek olsa da, tüketiminden hiçbir zaman taviz verilmemektedir. Çoğu kişi, evde hızlıca ve pratik bir şekilde pişirebileceği bu lezzetli yemeği tercih eder. Ayrıca, ani bir misafir geldiğinde de hızlıca yapılabilecek en lezzetli yemeklerden biri olarak öne çıkar. Et pirzola yemeğini siz de yaparak herkesi kendinize hayran bırakabilirsiniz.

Et Pirzola Malzemeler

  • 6 adet pirzola
  • 2.5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kekik

Et Pirzola Nasıl Yapılır?

Buzdolabından 2-3 saat önce çıkarılan pirzolayı bir kaba alalım. Daha sonra üzerine yağı, tuzu ve kekiği ekleyerek iyice harmanlayalım ki etin her tarafına sürülsün. Genellikle tuz önce koyulmaz, yoksa sert olur denilse de tamamen tersi olur. Et, pişirilmeden önce tuzlanırsa sertleşme görülmez.

Daha sonra büyük bir tava alarak ateşe bırakalım ve iyice ısıtalım. Tava ısınınca eti içerisine dizelim. Tavadan ses gelirse bu, tavanın yeterince ısındığını gösterir. Aksi halde tava ısınmadan koyulursa etler sulanır. Eti istenilen şekilde çevirerek pişirelim. Dışı ne kadar az kızarırsa içi de o kadar sulu pişer; bu nedenle içinin tam pişmesini istiyorsanız dışını tam pişirmelisiniz. Eti pişirirken dikkat edilmesi gereken bir durum, hızlı hızlı çevirmemek ve gerekirse bir tarafı bir kere çevirmek yeterli olacaktır. Bu da etinizin yumuşak kalmasını sağlar.

Bir de eti pişirirken mutlaka altı harlı ateşte olmalıdır ve tavanın ağzı hiç kapatılmamalıdır. Et pişerken gerekmedikçe dokunulmamalıdır ve etin üzerine baskı uygulanmamalıdır. Aksi halde etin içerisindeki su çıkabilir ve kurumasına neden olur. Son olarak pişen etimizi tabaklara alalım ve servis edelim.

Et Pirzola Pişirirken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Et pirzola yaparken dikkat edilmesi gereken bazı önemli noktalar vardır:

  • Etin buzdolabından çıkarıldıktan sonra oda sıcaklığına gelmesi beklenmelidir.
  • Etin her tarafının eşit şekilde marine edilmesi sağlanmalıdır.
  • Tava yeterince ısınmadan et konulmamalıdır.
  • Et, hızlı hızlı çevrilmemeli ve gerekirse bir tarafı bir kere çevrilmelidir.
  • Pişirme sırasında tavanın ağzı kapatılmamalıdır.
  • Etin üzerine baskı uygulanmamalıdır; aksi halde suyu çıkar ve et kuru olur.

Bu bilgiler ışığında et pirzola yaparken daha iyi sonuçlar elde edebilir ve lezzetli bir yemek hazırlayabilirsiniz. Afiyet olsun!

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Pirzola Et Nasıl Pişirilir?

Pirzola Et Nasıl Pişirilir?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Tavada Kuzu Pirzola Tarifi ve Malzemeleri

Tavada Kuzu Pirzola Tarifi ve Malzemeleri

Pirzola Terbiyesi Tarifi ve Malzemeleri

Pirzola Terbiyesi Tarifi ve Malzemeleri

Pirzola Et Yemekleri Nelerdir?

Pirzola Et Yemekleri Nelerdir?

Fırında Tavuk Pirzola Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Tavuk Pirzola Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Pirzola Nasıl Yapılır?

Fırında Pirzola Nasıl Yapılır?

Güncel

Pirzola Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Pirzola Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Pirzola Mangal Tarifi ve Malzemeleri

Pirzola Mangal Tarifi ve Malzemeleri