Fırında Patatesli Tavuk PirzolaFırında patatesli tavuk pirzola, pirzola denilince akla genellikle kırmızı et gelir. Ancak, besin değeri yüksek ve beyaz et türü olan tavukla da lezzetli pirzola yemeği yapmak mümkündür. Özellikle kırmızı eti sevmeyenler için çok güzel bir seçenektir. Ayrıca, son zamanlarda kırmızı etin fiyat artışına bağlı olarak, insanlar ekonomik olmasından ötürü tavuk etine yönelmiştir. Tavuk pirzola, tavuğun baget kısımlarının çizilip açılması ile elde edilen ettir. Fırında, tavada veya ızgarada yapılabilen tavuk pirzola, özellikle pilavın yanında iyi bir ana yemektir. Eğer hafif bir yemek tercih ediyorsanız, tavuk pirzolayı fırında pişirmelisiniz. Fırında patatesli tavuk pirzola hem az yağlı hem de hazırlaması daha kolaydır. Tavuğun doyuruculuğunu artırmak ve farklı garnitürlerle renklendirmek isterseniz, patatesten faydalanabilirsiniz. Patates, et yemeklerinin vazgeçilmez yardımcı elemanlarından biridir. Faydalı ve doyurucu bu iki lezzetin birleşiminden hazırlayacağınız fırın yemeği, sofralarınızda yer alabilecek kaliteli bir yemek türüdür. Fırında patatesli tavuk pirzola, özellikle çalışan hanımların kurtarıcısı olacak türde yapımı basit bir yemektir. Ancak, fırında patatesli tavuk pirzolanın sosu çok önemlidir. Çünkü, yemeğin lezzetini verecek ve daha yumuşak olmasını sağlayacak olan püf noktası, sosudur. Güzelce marine edilmiş fırında patatesli tavuk pirzola, dünya mutfaklarında da sıklıkla tercih edilmektedir. Fırında patatesli tavuk pirzola farklı şekillerde yapılabilir. Kimileri tavuk pirzolayı ve patatesleri önce kızartıp sonra fırına atmayı tercih ederken, kimileri de tüm malzemeleri soslayıp doğrudan fırına atmayı tercih eder. Önce kızartıp daha sonra fırına atmak, fazla yağlı ve ağır olmasına neden olabilir. Bu yüzden, fırında patatesli tavuk pirzolayı sadece fırında pişirmeyi tercih ediyorum. Fırında Patatesli Tavuk Pirzola Malzemeleri
Fırında Patatesli Tavuk Pirzola Nasıl Yapılır?Fırında patatesli tavuk pirzolanın yapımına, öncelikle patatesleri hazırlamakla başlıyoruz. Patatesleri soyup kızartmalık gibi doğrayın. Daha sonra soğanları ince dilimleyin. Ayrı bir kabın içerisine; baharatlarınızı, yağ ve salçanızı koyarak sos haline gelecek şekilde karıştırın. Baharatların miktarını zevkinize göre ayarlayabilirsiniz. Derisi çıkarılmış ve temizlenip yıkanmış tavuk pirzolaları soğanlarla birlikte fırın tepsinize dizin. Üzerine hazırladığınız sostan yeteri kadar gezdirin. Kalan sosu doğradığınız patateslerin üstüne ekleyip karıştırın. Marine edilen patatesleri de tavukların yanına güzelce dağıtın. Domates, biber ve sarımsakları temizleyip kesin. Tepside boş kalan yerlere hem lezzet hem de görselliği artırmak için dizin. Fırında patatesli tavuk pirzola yemeğinizin üzerine, kuru olmasını önlemek için 1 su bardağı su ekleyin. Önceden ısıtılmış 230 derecelik fırında patatesli tavuk pirzolanızı pişirin. Pişirme süresini ve derecesini kendi fırınınıza göre ayarlayabilirsiniz. Afiyet olsun. |
Fırında patatesli tavuk pirzola tarifini okudum ve gerçekten harika bir seçenek gibi görünüyor. Özellikle kırmızı et sevmeyenler için beyaz etin bu kadar lezzetli bir şekilde sunulması çok güzel. Tavuk pirzolayı fırında pişirmenin hem az yağlı hem de pratik olması ayrıca cazip. Sosun önemi vurgulanmış, bu konuda denemeler yaparak kendi damak tadıma uygun bir sos oluşturmayı düşünüyorum. Patatesin de yemeğe kattığı doyuruculuğun yanı sıra, farklı garnitürlerle zenginleştirilmesi fikri çok hoş. Pişirme yöntemleri arasında sadece fırında pişirmeyi tercih etme kararını anlıyorum, çünkü daha sağlıklı bir seçenek. Tarifin detayları sayesinde uygulamak oldukça kolay görünüyor. Bu yemeği denemek için sabırsızlanıyorum, gerçekten lezzetli bir akşam yemeği seçeneği olacak gibi!
Cevap yazMerhaba Haya,
Yorumun için teşekkürler! Fırında patatesli tavuk pirzola tarifi gerçekten de hem lezzetli hem de pratik bir seçenek. Beyaz etin bu şekilde sunduğunuzda daha da cazip hale gelmesi harika. Özellikle sosun önemi ve kendi damak tadınıza uygun bir sos denemek istemeniz çok güzel bir yaklaşım. Patatesin doyuruculuğu da yemeği daha da zenginleştiriyor. Fırında pişirme tercihinin sağlıklı bir seçenek olması da önemli bir avantaj. Tarifin detayları sayesinde kolayca uygulayabileceğinizi düşünmek motive edici! Bu yemeği denemek için sabırsızlandığınız için, umarım ilk denemeniz harika geçer ve sevdiklerinizle paylaşacak kadar kalabalık bir masa kurarsınız. Afiyet olsun!