Fırında Soslu Tavuk Pirzola ve Patates Tarifi
Malzemeler:
- 4 adet tavuk pirzola (but veya göğüs)
- 4-5 adet orta boy patates
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 diş sarımsak (rendelenmiş veya ezilmiş)
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 limonun suyu
- 1 çay kaşığı kekik
Hazırlık Süresi: 15 dakika
Pişirme Süresi: 45-50 dakika
Yapılışı:
- Fırını 200°C'de ısıtmaya başlayın
- Patatesleri soyup iri parçalar halinde doğrayın
- Bir kasede yoğurt, zeytinyağı, salçalar, sarımsak, baharatlar, limon suyu ve tuzu karıştırarak marine sosunu hazırlayın
- Tavuk pirzolaları ve patatesleri bu sosla iyice harmanlayın
- Yağlanmış fırın kabına patatesleri altta kalacak şekilde yerleştirin
- Üzerine tavuk pirzolaları dizin
- Kalan sosu üzerine gezdirin
- 200°C fırında 45-50 dakika pişirin
- Ara sıra kontrol ederek gerekirse ters çevirin
- Üzeri kızarınca fırından alıp sıcak servis yapın
Püf Noktaları:
- Tavukların marine olması için 30 dakika bekletebilirsiniz
- Patateslerin eşit pişmesi için aynı boyda doğrayın
- Fırın tepsisine yağlı kağıt sererseniz yapışma olmaz
- İsteğe bağlı olarak soğan, biber veya mantar ekleyebilirsiniz
Servis Önerisi:
- Yanında cacık veya mevsim salata ile servis edebilirsiniz
- Üzerine taze maydanoz serperek sunum yapabilirsiniz
|