Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Dana Pirzola

Dana Pirzola

Dana Pirzola, Pirzola dananın sırt kısmından elde edilir. Antrikot kaburgadan sıyrılmadan, kemiklerin testere ile düzgünce kesilmesi ile pirzola halini alır. Kalın porsiyonlar halinde kesilerek pişirilip servis edilir. Pirzola hiçbir şekilde dövülmez ve marine edilmez. Genellikle döküm tava, ızgara veya mangalda pişirilir. Dana etinin en yumuşak kısmıdır. O nedenle ızgara için oldukça iyi bir tercihtir. Dana pirzola pişirmenin bazı püf noktaları vardır. Bunlara dikkat ederek oldukça lezzetli ve yumuşak bir pirzola elde edilir. Öncelikli olarak kullanılacak tavanın oldukça ısınmış olması gerekir.

Et her pişirilme öncesi mutlaka mühürlenmelidir. Bunun için yüksek ateşte 2 dakika bir yüzü 2 dakika diğer yüzü pişirilmelidir. Et tavaya konduğu zaman mutlaka cızırdamalıdır. Et eğer cızırdamıyorsa tava yeterinde ısınmamış demektir. Tava iyice ısındıktan sonra yağ ilave edilmelidir. Aksi takdirde yağ yanarak etin lezzetini alacaktır. Bu sayede etin suyu ete hapsolacak ve et kurumayacaktır. Daha sonra ocağın altı kısılarak et pişirilmeye devam edilir. Eti nasıl seviyorsanız pişme süresini ona göre ayarlayabilirsiniz. O nedenle 9-10 dakika kadar pişirirseniz normal, 12-13 dakika pişirirseniz de çok pişmiş bir dana pirzola elde etmiş olursunuz. Eti çevirirken kesinlikle ete zarar vermeyin. Çatal ve bıçak gibi sivri uçlu cisimler etin delinmesine, bu sayede etin içindeki suyun salınmasına neden olur. O nedenle ıspatula yardımıyla çevirmek daha uygundur. Maşayla dokununca et elastik şekilde ise pirzola pişmiş demektir. Tuzun eti sertleştirmemesi için pirzola piştikten sonra ilave edilmesi gerekir.

Dana pirzola yanında en çok patates püresi ve pirinç pilavı ilave ikram edilir. Pişirilmesi oldukça kolaydır. Akşam yemekleri için oldukça idealdir. Misafirleriniz için dana pirzola ile lezzetli bir menü hazırlayabilirsiniz.

Dana Pirzola İçin Gerekli Malzemeleri

  • 7-8 parça dana pirzola
  • 3 diş sarımsak
  • Çok az sıvı yağ

Garnitürü için

  • 3 adet kabak
  • 2 adet havuç
  • 250 gram karnabahar

Dana Pirzola Nasıl Yapılır?


Dana pirzola için döküm tava tercih edilmelidir. Döküm tavası olmayanlar yanmaz yapışmaz tava da tercih edebilir. Sarımsakların kabukları soyulur ve ikiye kesilir. Tava ocağa konularak iyice ısınması için beklenir. Daha sonra çok az sıvı yağ ilave edilir ve pirzolalar tavaya konulur. Mühürleme yöntemiyle pişirilmeye başlanır. Daha sonra tavanın altı kısılarak tavaya sarımsaklar ilave edilir ve etler yavaş yavaş pişirilmeye başlanır. Diğer bir yandan sebzeler hazırlanır. Kabakların ve havuçların kabukları soyularak kısa kalem şeklinde doğranır. Karnabaharlar ortadaki kök kısımlarından kesilerek çiçek şeklinde ayrılır. Küçük bir tencerede su kaynatılır ve sebzeler ilave edilir. Yaklaşık 9-10 dakika haşlandıktan sonra sebzeler soğuk sudan geçirilir. Bir kenarda süzülmesi için beklenir. Dana pirzola piştikten sonra garnitürü ile sıcak olarak servis edilir.

Afiyet olsun.
Son Güncelleme : 21.01.2024 15:24:08
Dana Pirzola ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Dana Pirzola Yorumları
şifre

0 Yorum Yapılmış "Dana Pirzola"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Pirzola Kızartma
Pirzola Kızartma
Pirzola Kızartması, Günümüzde herkesin sevmiş olduğu yemeklerden birisi de pirzola kızartmasıdır. Oldukça protein kaynağı olan bu yemek hem lezzetli hem de tadını damaklarda bırakır. Fiyatı her ne kadar cep yaksa da çoğu kişi zaman zaman alarak tüket...
Pirzola Pişirme
Pirzola Pişirme
Pirzola pişirme, pek çok kişi için son derece kolaydır. Gerek beyaz et olsun gerekse kırmızı et olsun etin pirzola bölümü en lezzetli olan yeridir. Çünkü pirzola hayvanın kaburga bölümünden elde edilir. Bu bölge hareketsiz olduğu için çok lezzetli ol...
Kemikli Pirzola
Kemikli Pirzola
Kemikli Pirzola, Enfes bir lezzete sahip et ürünlerindendir. Bu besin maddesi sayesinde vücudun ihtiyacı olan vitamin ve mineraller alınır. İştah kabartıcı gıdalar içerisinde yer alan kemikli pirzola ile birçok yemek türü yapılmaktadır. Sağlıklı bir ...
Fırında Patatesli Tavuk Pirzola
Fırında Patatesli Tavuk Pirzola
Fırında patatesli tavuk pirzola, pirzola denilince hemen herkesin aklına ilk olarak kırmızı et gelir. Ancak; besin değeri yüksek ve beyaz et türü olan tavukla da lezzetli pirzola yemeği yapmak mümkündür. Bilhassa kırmızı eti sevmeyenler için çok güze...
Piliç Pirzola
Piliç Pirzola
Piliç pirzola, beyaz etin en lezzetli kısımlarından biridir. Oldukça pratik hazırlanmasına rağmen, piliç pirzola tadına doyum olmuyor. Sanki çok zahmetli bir pişirme yöntemi varmış gibi zevkle yiyebiliyorsunuz. İster mangalda ister ızgarada, istersen...
Dana Pirzola Nasıl Pişirilir
Dana Pirzola Nasıl Pişirilir
Dana pirzola nasıl pişirilir, dana pirzola kendine has bir lezzeti bulunan kemikli ettir. Bildiğimiz antrikot etinin kemikli olan halidir. Ancak lezzet bakımından antrikottan daha farklı olur. Bunun nedeni dana pirzola etin kuru dinlendirme yöntemiyl...
Tavada Tavuk Pirzola
Tavada Tavuk Pirzola
Tavada Tavuk Pirzola, tavuk pirzola hem lezzetli hem de hafif bir ana öğün olmasının yanı sıra akşam yemeği menüsü için ne pişireceğinizi bilemediğiniz zamanlarda pratikliği ile imdadınıza yetişir. Tavada tavuk pirzola her ne kadar yapılması kolay en...
Fırında Kuzu Pirzola
Fırında Kuzu Pirzola
Fırında Kuzu Pirzola, Günümüzde en çok sevilen yemeklerden birisi de fırında kuzu pirzola yemeğidir. Ancak maliyetli olduğundan dolayı her zaman tüketilememektedir. Ancak gelen ağır misafirlere ikram edilecek en güzel yemeklerden birisi olan kuzu pir...
Koyun Pirzola
Koyun Pirzola
Koyun Pirzola, Pirzola koyunun sırt bölümünden çıkartılır. Kemikli bir şekilde çıkarılan pirzola etin içerisinde yağlı damarlar şeklindedir. Et kaburgadan sıyrılmadan düzgün bir şekilde çıkarılır ise pirzola halini alır. Pirzola kalın dilimler halind...
Pirzola Tavuk
Pirzola Tavuk
Pirzola tavuk; akşam yemekleri için tercih edilebilecek güzel bir yemek türüdür. Yapımı kolay ve tadının oldukça lezzetli olmasından dolayı misafir geldiğinde veya bazı akşam yemeklerinde genellikle yapılan yemek türleri arasında yer almaktadır. Eğer...
Pirzola Sosu
Pirzola Sosu
Pirzola sosu; pirzolalarınızın tadını nefis hale getirmek için hazırlanan özel karışımlardır. Pirzola kuzu, dana ya da tavuğun kaburgalarının etlerle birlikte kesilmesiyle ortaya çıkar. En bilinen en çok tüketilen kuzu ve dana pirzolasıdır. Sosladığı...
Pirzola Et Yemekleri
Pirzola Et Yemekleri
Pirzola Et Yemekleri, yediden yetmişe herkesin bayılarak yediği pirzola her ne kadar pahalı olsa dahi mutlaka bir akşam yemeğinde sevdiklerinizle paylaşın derim. Pirzola etin en iyi yerinden elde edilen oldukça lezzetli ettir. Pirzola eti kasaplık ha...

 

Et Pirzola
Pirzola Tavuk Yemekleri
Kalem Pirzola
Evde Pirzola Nasıl Yapılır
Fırında Dana Pirzola
Dana Pirzola Terbiyesi
Fırında Pirzola
Fırında Sebzeli Pirzola
Kuzu Pirzola
Fırın Poşetinde Tavuk Pirzola
Fırında Pirzola Nasıl Yapılır
Mangalda Pirzola
Pirzola Kalori
Pirzola Çeşitleri
Fırında Kuzu Pirzola Nasıl Yapılır
Dana Pirzola
Fırında Tavuk Pirzola
Fırında Tavuk Pirzola Patates
Pirzola Kızartma
Pirzola Pişirme
Kemikli Pirzola
Fırında Patatesli Tavuk Pirzola
Piliç Pirzola
Dana Pirzola Nasıl Pişirilir
Tavada Tavuk Pirzola
Fırında Kuzu Pirzola
Koyun Pirzola
Pirzola Tavuk
Pirzola Sosu
Pirzola Et Yemekleri
Popüler İçerik
Mangalda Pirzola
Mangalda Pirzola
Mangalda Pirzola, Yaz aylarının vazgeçilmezi olan mangal en çok et ve tavukla yapılsa da ara ara pirzolalarda yapılarak sofralarda yerini alır. Hemen ...
Pirzola Kalori
Pirzola Kalori
Pirzola kalori ve içinde barındırdığı protein açısından birçok diyetisyen tarafından önerilen fakat hala diyetlerde yer alması tartışılan bir besindir...
Pirzola Çeşitleri
Pirzola Çeşitleri
Pirzola Çeşitleri: Pirzola yemesi en zevkli ve leziz et yemeklerindendir. Her yaştan insanın tercih ettiği şahane bir yemektir. Ayriyeten içinde, B12 ...
Fırında Kuzu Pirzola Nasıl Yapılır
Fırında Kuzu Pirzola Nasıl Yapılır
Fırında Kuzu Pirzola Nasıl Yapılır, Mutfağımız eşsiz yemekleri ile meşhurdur. Birçok çeşidi bulunan yemeklerin en çok yapılanı etli yemeklerdir. Nered...
Fırında Tavuk Pirzola
Fırında Tavuk Pirzola
Fırında tavuk pirzola, oldukça lezzetli ve pratik olan yemek mutfaklarda fazlaca tüketilen bir yemek türüdür. Oldukça sık tüketilir. Fazlaca lezzetli ...
Fırında Tavuk Pirzola Patates
Fırında Tavuk Pirzola Patates
Fırında tavuk pirzola patates, lezzeti ile yemeye doyulmayan tavuk pirzola ve patatesin mükemmel buluşması ile yapılan bir yemek tarifidir. Ana yemekl...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Fırında Kuzu Pirzola
Koyun Pirzola
Pirzola Tavuk
Pirzola Sosu
Pirzola Et Yemekleri
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Mart - 2024