Mangalda tavuk pirzola hazırlarken marinasyon sürecinin ne kadar önemli olduğunu deneyimleyen biri olarak, gerçekten lezzetli bir sonuç almak için o aşamayı atlamamak gerektiğini düşünüyorum. Özellikle sarımsak ve limon suyunun etkisiyle tavukların daha lezzetli hale geldiğini gözlemledim. Sizce de marinasyon süresi ne kadar uzarsa o kadar iyi olur mu? Ayrıca, mangalın kömürlerinin iyi bir şekilde hazırlanması gerektiğini de unutmamak lazım. Bu aşamada kömürlerin beyazlaşmasını beklemek, pişirme sürecinde daha başarılı sonuçlar elde edilmesini sağlıyor. Peki, siz mangalda pişirirken tavukları sık sık çevirmenin etin lezzetini artırdığını düşünüyor musunuz?
Mangalda tavuk pirzola hazırlarken marinasyon sürecinin ne kadar önemli olduğunu deneyimleyen biri olarak, gerçekten lezzetli bir sonuç almak için o aşamayı atlamamak gerektiğini düşünüyorum. Özellikle sarımsak ve limon suyunun etkisiyle tavukların daha lezzetli hale geldiğini gözlemledim. Sizce de marinasyon süresi ne kadar uzarsa o kadar iyi olur mu? Ayrıca, mangalın kömürlerinin iyi bir şekilde hazırlanması gerektiğini de unutmamak lazım. Bu aşamada kömürlerin beyazlaşmasını beklemek, pişirme sürecinde daha başarılı sonuçlar elde edilmesini sağlıyor. Peki, siz mangalda pişirirken tavukları sık sık çevirmenin etin lezzetini artırdığını düşünüyor musunuz?
Cevap yaz